Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук
Рівне

Автоматика для котлів на твердому паливі

10.08.2019

Величезна перевага котлів на твердому паливі в тому, що вони обходяться значно дешевше в експлуатації, ніж газові та електричні системи опалення. Асортимент самих різних котлів на будь-який бюджет являє сайт компанії ПеллетсХоум.

До недавнього часу людина, яка вирішила перевести опалення будинку на тверде паливо, кожних 3-5 годин працював кочегаром-грубником. Саме стільки тривало горіння в котлах на твердому паливі перших поколінь.

Управління котлом: автоматика або самому надійніше?
Трудомісткість управління та обслуговування завжди були ахіллесовою п'ятою котлів на твердому паливі. По суті, старі моделі мало чим відрізнялися в обслуговуванні від древніх печей - завантаження вугілля або дров, регулювання інтенсивності горіння, все це робилося довго і вручну.

Наприклад, в будинку стало жарко, а котел продовжує горіти. Щоб зменшити інтенсивність горіння, необхідно підійти до казана і прикрити заслонку подачі кисню. Звичайно, моментально теплоносій не охолоне, тому доведеться почекати близько години для того, щоб температура в будинку стала прийнятною. Те ж відбувалося і з збільшенням інтенсивності горіння.

Основна проблема навіть не в тому, що доводиться по кілька годин терпіти некомфортну температуру, а в тому, що на даремний нагрів йшло багато палива. Та й стежити за температурою потрібно постійно. Всі ці складності тепер можна перекласти на плечі котельної автоматики.

Більш того, в котлі з автоматикою сам господар ставить температуру в приміщенні, а завдання апаратури її підтримувати за будь-яких умовах. Виглядає це так. При завантаженні палива (від неї нікуди не дітися, виняток - лише пелетний котел) власник встановлює на контролері бажаний температурний режим і закриває топку.

Контролер отримує дані про температуру води в системі опалення і приймає рішення про те, скільки повітря необхідно подати в топку. А робить він це за допомогою вентилятора, диктуючи йому необхідну продуктивність. Якщо потрібно підняти температуру теплоносія, повітря надходить більше. Якщо в будинку температура нормальна, котел переходить в режим підтримки стабільної температури, економлячи час і паливо.

Це найпростіша система автоматичного управління найпростішим котлом, але навіть вона дозволяє збільшити ККД обігрівача і заощадити паливо. Плюс зручність управління - господареві тепер не потрібно йти до котла, управляти автоматикою можна дистанційно з будь-якого відстані.

Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!