Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук
Рівне

Правила гри в Мафію (рольову, веселу)

20.12.2023

Правил гри в рольову мафію (ще називають як «балаган») існує багато різних варіантів в залежності від клубів та країн проведення гри. В цій ознайомчій статті ми познайомимо Вас з одним із популярних варіантів правил і ви зможете грати в цю гру навіть вдома в колі друзів.

Хід гри в Мафію контролює Ведучий або ментор гри. Він роздає учасникам карти, які визначають ролі учасників. (Для гри в домашніх умовах можете використовувати звичайні гральні карти).

Для зручності (або якщо в компанії повторюються імена) - кожному гравцю присвоюється номер, по якому можна під час гри до нього звертатись. І так буде зручніше проводити денне опитування.

Основні правила гри в мафію з ролями:

Гравці умовно діляться на групи: «Червоні» та «Чорні»:

  • До «Червоним» відносяться «Мирні жителі», «Детектив», «Лікар», «Маніяк» та інші.
  • До «Чорним» відносяться «Мафія» і глава мафії «Дон».

Ігровий процес розділений на дві фази - «день» і «ніч». Коли ведучий оголошує: «Настає ніч», гравці закривають очі масками (або руками) і нахиляють голови вниз, щоб руху сусідів або гра тіней не стали джерелом додаткової інформації для них.

В першу ніч ведучий дозволяє гравцям з картами «Мафії» - розплющити очі та запам'ятати своїх колег, познайомитися. Після чого мафія «засинає».

Коли настає фаза дня - прокидаються всі жителі. Вдень гравці обговорюють, хто з них може бути «нечесний» - причетний до мафії. Хто сидить в закритій позі, хто поводитися не стандартно, хто підозрілий. На денний спіч у гравців є по 30 секунд, кажуть по черзі. Можна шуткувати, сміятись і казати все що завгодно, що не ображає інших. Під кінець обговорення ведучим оголошується відкрите голосування, по колу. Найбільш підозрілий житель, який набрав більшу кількість голосів - виходить з гри, а ведучий розкриває його карту та оголошує ігровий статус. 

Також можна грати в закриту версію мафії: де ведучий після вибуття не вскриває роль гравця, а гравець має останнє слово та може сказати місту все що завгодно. Гравцям, які залишись в грі залишається лише здогадуватись, хто пішов та намагатись грати в баланс.

Потім настає фаза «ночі». У цій фазі під керівництвом провідного прокидаються всі активні ролі і роблять свій вибір.

Вночі прокидається мафія, беззвучно (жестами) «радиться» і вбиває одного з городян, вказуючи на нього ведучому. Якщо мафія не може прийняти рішення узгоджено, то вибір робить "Дон". Мафія засинає.

Прокидається ДЕТЕКТИВ і вказує на одного з жителів, якого бажає «перевірити» на причетність до мафії. «Ведучий» кивком голови або підтверджує його версію, або заперечує. Також можна використовувати жести: 👍🏻 - мирний, або 👎 - мафія.

Також залежно від кількості людей правила гри в мафію можуть адаптуватися, і за ігровим столом уночі можуть прокидатися такі активні ролі, зазвичай ролі додаються коли грає від 10 осіб:

▪️ ЛІКАР - грає за мирних жителів. «Лікар» відкриває очі і вказує на одного з гравців, в надії врятувати того, хто загинув від рук мафії. Може лікувати тільки від одного вбивства (тобто якщо в гравця стріляли кілька разів, то доктор в такому випадку лікує тільки від одного пострілу і гравець вмирає). Доктор може лікувати себе 1 раз.

▪️ МАНІЯК - грає за мирних жителів. Вночі прокидається і на свій розсуд стріляє в гравця, якого вважає мафією. Завдання вбити мафію. Утриматися від пострілу можна 1 раз.

▪️ ЛОЛА (також поширена назва «путана») - грає за мирних жителів. Вночі прокидається і на свій розсуд «заморожує» одного гравця. Цей гравець на один день позбавляється права на обговорення, виправдання і голосування. Завдання леді не дати висловитися мафії.

На цьому етапі, ще можуть бути багато різних варіантів ролей і їх функцій, наприклад: журналіст, безсмертний, суддя, дятел, термінатор, ангел, зомбі та інші. Ви можете додавати в свою гру будь-які ролі, бо вони зроблять її цікавішою та насиченішою. 

 

Вдень ведучий оголошує, хто був убитий вночі. Цей гравець виходить з гри, його карта («статус») показується всім жителям (або ні, якщо граєте в варіант закритої мафії). Інформація про події, що відбулися використовується залишилися в живих гравцями, для обговорення і чергового «засудження» ...

І далі знову, день-ніч, день-ніч, день-ніч... Гра триває до повної перемоги однієї з команд, коли суперники вбиті ...

Правила поведінки за столом ПРИ ГРІ В МАФІЮ з ролями (веселу).

Всі гравці повинні беззаперечно дотримуватися правил, поважати інших гравців за ігровим столом, виконувати вказівки ведучого.

Заборонено:

  • 1. Підглядати вночі.
  • 2. Вживати ненормативну лексику, ображати інших учасників гри та переходити особисті кордони.
  • 3. Заборонено дивитись карти інших гравців.
  • 4. Забороняється спілкування та жестикуляції під час фази "ніч".

За порушення правил, гравець може отримати зауваження або видалення, на розсуд «Ведучого».

Дозволено, рекомендується:

  1. Сміятися.
  2. Знайомитись.
  3. Навчатися новому.
  4. Ділитися досвідом.

Подія в Дніпрі, проходять збірні ігри декілька разів на тиждень, і класична і рольова і дитяча мафія - деталі тут: kava.ua Соціальні мережі мафії Дніпро: YouTubeInstagram

 
Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!

Бажаєте дізнатися про правила гри в мафію з ролями - тоді це стаття на сайті КАВА для Вас, якщо потрібні правила гри в класичну мафію, то ви знайдете посилання на правила вище. Також тут можна записатися на ігри у Дніпрі або замовити корпоративну мафію у будь-яку точку міста.

Мафія - це захоплююча гра, яку можна грати в компанії друзів або сім'ї вдома. Гра може зайняти від 30 хвилин до кількох годин, залежно від кількості гравців та настрою групи.

Мафія - це кумедна гра, яка потребує комунікації, логіки та маніпуляції. Вона може бути дуже цікавою, коли грають люди різного рівня досвіду та різного рівня інтелекту. Якщо ви шукаєте цікаву розвагу для домашньої компанії, Мафія - це відмінний вибір!

Гра в Мафію - це не просто розвага, а інструмент для покращення командної роботи та корпоративних відносин. Використовуючи ключові правила гри в мафію, ви можете створити неповторний досвід, який зміцнить командну сплоченість та піднесе емоційний тон вашого корпоративу або дня народження.