Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук

ТОП 50 дивовижних місць Дніпропетровської області

25.06.2021

Вже настав той момент, коли ми можемо починати пересуватися, подорожувати і відпочивати від важкого для нас усіх періоду - карантину, вільно їздити по всій Україні і відвідувати майже всі бажані місця.

Щоб побачити щось дуже цікаве, необов'язково їхати за кордон! Пропонуємо вам ТОП 50 найцікавіших місць Дніпропетровської області від Ігора НазараДля зручності ми розділили їх на блоки по містах і додали координати всіх точок в гугл Мепс. Також, ви знайдете список речей які ми рекомендуємо брати з собою в подібну подорож. Дочитайте до кінця і поділіться цією статтею в своєму профілі;) Місця будуть доповнитись згодом.

Для зручності огляд поділений на блоки по містах, а до кожного місця додані координати точок в гугл картах. Всього 1 клік і Ви вже можете прокласти маршрут, почавши подорож! Всі точки позначені в одному місці: https://goo.gl/maps
На прочитання огляду знадобиться всього 5 хвилин, а в кінці Вас чекає приємний і корисний бонус - список речей, які ми рекомендуємо брати з собою в подібну подорож. Дочитайте до кінця і поділіться цією статтею в своєму профілі;)  Місця будуть доповнюватися з часом.

М. Дніпро, що подивитися, куди поїхати відпочивати?

  1. Відмінна панорама на річку Дніпро в сел. Кіровське - тут. Сюди можна приїхати навіть на велосипедах для пікніка. Місце відмінно підійде для зустрічі заходів. До речі, тут поруч в Обухівці можна покататися на квадроциклах і мотоциклах ендуро, такий екстрим підійде навіть новачкам.
  2. Таромські кар'єри - 2 шт - тут. Дуже цікаве місце з шикарним виглядом. Спокій, мало людей, скелі, повний штиль. Але - багато змій. Кажуть, місце містичне, хоча душевно відчуваєш себе дуже навіть добре. Рекомендуємо в цьому місці спуститься до Дніпра. Там є занедбаний пірс з якого відкривається гарний вид на Дніпро і острови.

  3. Дренажна система в центрі Дніпра, з можливістю погуляти під рідним містом протягом 1-2 годин. Обов'язкова наявність ліхтарів і заграти. Це не тур по міській каналізації, де від запахів можна втратити свідомість або побачити черепашок-ніндзя. Прогулянка в дренажну систему Дніпра проходить під проспектом Дмитра Яворницького, відмінно підійде для тих, кому набридло ходити по тротуарів і скверів, як звичайні люди. Вхід в тунель поруч з перехрестям вулиць Паторжинського і Південної - тут. І подібних, тільки більш дрібних тунелів багато в Дніпрі.

  4. Старі Кодаки зі своїм кар'єром і стелою - тут. Відмінне місце для фото сесій. Кодацький кар'єр - це дуже атмосферне, красиве місце. Вид на Дніпро і кар'єр приголомшливий! Є версія, що саме тут колись існувала одна з найвеличніших фортець України.

  5. Чудові і величезні природні яри і пагорби - тут, схоже на природний шрам. Можна зручно під'їхати на автомобілі з боку аеропорту і залишити авто близько Старо-Кайдацького кладовища) Відмінне місце для зйомок з дрона.

  6. Оглядовий майданчик на лівому, з відмінною панорамою на правий берег Дніпра. Круто підійде для вечері в багажнику мінівена на заході - тут.

  7. Урочище Тунельна Балка - тут, знаходиться вздовж вулиці Космічної між ж / м Тополя та ж / м Перемога. Якщо коротко описати - то це свіже повітря, велика різноманітність дерев, забагато сміття від відпочивальників на пікніку людей ...

  8. Рибальський гранітний кар'єр на Ігрені тут. Цікаве і незвичайне місце. Вільний доступ по периметру (охорона тільки на центральному в'їзді була). Глибина кар'єру приблизно 70-100 м. На території багато радянських раритетів в «убитому» стані - крани, переробне обладнання. Багато сміття і симпатичних природних артефактів.

  9. Безіменний острів за Кайдацький міст, на який можна дістатися тільки в плаву, але він гідний цього списку, так як має гарні і майже завжди безлюдні природні місця в межах міста - тут.

  10. Покинута 7-ми поверхова лікарня на Кротова. Кажуть, що там будували крематорій. Поруч з лікарнею є тунелі, які йдуть на сотню метрів під землю і мають заплутані коридори. Страшне місце для тих, хто готовий полоскотати собі нерви. Для відвідування потрібно обов'язково взяти з собою потужні ліхтарики і брудний одяг. Входи доведеться добре пошукати, орієнтир тут. Колись з неї стрибали роупджампери, тепер вони перебралися на Кайдацький міст. Також, в Дніпрі є дуже багато подібних покинутих будівель і сталкерам є на що подивитися, як в центрі міста, так і на всіх його околицях. Недобудовані будівлі, лікарні, цеху, покинуті заводи, розкрадені підприємства, склади, крематорій, житлові будинки і тд - на будь-який смак.

  11. Досить популярні і напевно всім відомі місця ми вирішили винести в 1 загальний пункт: "Кар'єр на Червоному камені (де можна пострибати з великої висоти у воду) і поруч обладнаний Молодіжний парк", "Приголомшливий і новий парк" Січ "з безліччю тварин," новий, сучасний і симпатичний Прибережний сквер на Перемозі "," парк "Сагайдак" на Сонячному, Арка "Інтерпайпу" з видом на пам'ятник сонця, реконструйований парк "Зелений Гай" близько Метеора, "Фестивальний причал" і вся набережна Дніпра від Половицька до Мерефо -Херсонского моста (а скоро, її обіцяють з'єднати з новою набережній Перемоги), легендарний і побачив все "Монастирський острів" і парк Шевченка (в конторі можна покататися на тролів), чудовий Храм на Північному ...

Ресторани, турбази, бази відпочинку і кав'ярні дозволимо собі не вписувати в топ місць, так як їх дуже багато і це не зовсім ті місця, які нам хочеться показати вам. Можливо, ми зробимо тур саме по ним наступного разу :)

М. Кривий Ріг, що подивитися, куди поїхати відпочивати?

  1. Кар'єр ПГЗК ("Південного гірничо-збагачувального комбінату") був першим серед аналогічних промислових об'єктів Кривого Рогу - координати - тут. Величезний кар'єр з обмеженою зоною для відвідування, необхідно або записатися на офіційну екскурсію або шукати лазівки з різних сторін і пробиратися непомітно для КПП і охорони. Один з найцікавіших об'єктів промислового туризму, яких якраз і зосереджено кілька штук в Кривому розі, про кілька основних ми якраз і напишемо, а решта - просто дуже схожі один на одного.

  2. Затоплений кар'єр НКГОК тут - теж з обмеженим доступом, пейзаж дійсно вражає. Видно, що якісь роботи там ще ведуться. Дуже красиве місце, рекомендуємо побувати. Це відпрацьований залізорудний кар'єр і його ще називають "Криворізький Байкал". 

  3. Чудовий і дуже потужний водоспад тут. Відмінне місце для фотосесій. Це непередавана атмосфера потужного потоку води, приємного шуму сильної стихії. Трохи нижче знаходиться і водоспад "Білі камені" тут. Водоспад Білі камені на порогах р. Інгулець також відомий як Карачунівським водоспади. Найбільш ефектно виглядає знизу.
  4. Поруч, залізничний міст, з якого відкривається панорамний вид на місто + на водоспад тут. Є місце, де залишити автомобіль і піднятися пішки по протоптаних дорогах, з великої висоти ви побачите неперевершену атмосферу свободи, і чудовий вид на Інгулець і Кривий Ріг і поруч розташований Карачунівським кар'єр.
  5. Криворізький ботанічний сад НАН України на вул. С. Маршака (тут) - це дивовижний світ квітів, дерев і чагарників. Величезна доглянута територія. Є альтанки для відпочинку, якщо ви втомилися можна перепочити. Для фото і відеос'емкі- мальовничі місце. Різні рослини змінюють один одного цвітінням. Багато хвойних дерев, дубова і березова гаї. На всій території приголомшливий аромат і свіжість. 

  6. Скала "Орлине гніздо" з приголомшливим видом на р. Саксагань - тут. Знаходиться в районі військового містечка №1, вул. Мерецкова. Місце не дуже доглянуті, але його види все компенсують, це геологічний пам'ятник природи. Називають - скелі селища ім. МОПРа.

  7. Світломузичний фонтан на 44 кварталі - тут. Фонтан великий і незвичайний (музика додає шарму). Місцева визначна пам'ятка і красиве місце, біля якого можна і відпочити і помилуватися переливами води. Увечері враження посилюються завдяки кольоровий підсвічуванні. Чисто і затишно. Фонтан включається за розкладом. тут

  8. Парк імені Юрія Гагаріна і поряд - Арт Майдан, відмінне місце в центрі міста, добре підійде для відвідування всією сім'єю і спокійних прогулянок. Після індустріальних кар'єрів підійде саме для зміни обстановки, під час подорожі по Кривому Рогу. Знаходиться тут. Також є ще кілька симпатичних доглянутих парків, таких як Парк Героїв, Парк ім. Ф. Мершавцева, Парк Ювілейний, Парк імені Юрія Гагаріна та інші.

  9. Підземний об'єкт, кинута бурова камера шахти "Центральна" тут, в яку можна спуститися без спеціального спорядження, але вас обов'язково знадобитися каска, потужні ліхтарі, міцне взуття і одяг. Так як камені сипучі, глина слизька і можна випадково пошкодити себе. Від сюди відкривається прекрасний панорамний вид на великий кар'єр, де зараз ведуться роботи по засипці його. Усередині шахти дуже темно, просторо, є багато дрібних симпатичних каменів, насипів, порід. Атмосфера лякає і приголомшлива. Рекомендуємо.
  10. Майже всі ці місця ми проїхали з однорічною дитиною, тому рекомендуємо відвідати всім, і сімейним і неодруженим. Діти в таких подорожах не створюють багато клопоту, якщо заздалегідь передбачити всі можливі варіанти розвитку подій.

М. Кам'янське (колишня назва Дніпродзержинськ), що подивитися, куди поїхати відпочивати?:

  1. Блакитні озера, пляж "Лазурне" напевно найбільш ефектне місце, і з цього боку відкриваються прекрасні заходи сонця на невеликому пірсі. також це відмінний варіант для відпочинку сім'єю на цілий день, поруч є безліч кафе з усіма необхідними умовами і парковка, координати в гугл картах - тут.


  2. Панорамний вид на Дніпро з боку Лівого берега Каменського, є зручне місце для парковки автомобіля і насолоди прекрасними заходами - тут.

  3. Дамба, це масивна споруда з величезними конструкціями для переправлення кораблів і яхт проходять по Дніпру - тут. Тут цікаво подивитися як переправляють кораблі, по обидва боки греблі поспостерігати, як відкривають і закривають величезні металеві шлюзи - тут

  4. Симпатичний півострів з видом на річку Дніпро, пляжем, злітною смугою для парапланеристів і з видом на Дніпровський металургійний комбінат - тут.

  5. Фонтан з черепахою на березі Дніпра - тут. Восторг навряд чи відчуєте, зате місце миле, красивий фонтан на лівобережній набережній. Увечері підсвічується різними кольорами. Навколо є лавки і дитячі майданчики, багато людей і досить чисто.

  6. Костел святого Миколаятут. Дивовижна пам'ятка архітектури, яка дивом "вистояла" за часів Другої світової війни і збереглася в первозданному вигляді до наших днів. Цей католицький костел є одним з найбільших в Європі. Знайти костел не просто, так як він з усіх боків оточений будівлями, які закривають його, і, можливо, завдяки цьому храм відмінно зберігся. Двері костелу відкриті тільки під час проведення служб, з 17.00 по буднях, у вихідні служби зазвичай проходять вранці.

  7. Музей ДМКДтут. Цікаві експонати під відкритим небом, Дніпровський металургійний комбінат.

  8. Закинутий 5-ти поверховий будинок на Баглійському районі з чудовим краєвидом на місто, відкритий доступ і небезпечно для відвідування - тут. І таких подібних недобудов по всьому місту - багато ...
  9. Камянський парк культури і відпочинку в центрі міста - тут. Парк приваблює своїми пейзажами, красивими деревами, фонтанами. Приємно насолодитися свіжим повітрям після робочого дня. Приємно спостерігати таку красу: газони, фонтани, лавки, дитячі майданчики, скульптури, атракціони, сучасний туалет (на кшталт безкоштовний), нова кладка під ногами, велика територія. Вхід в парк безкоштовний, але відкрито не цілодобово. Влітку тут чудово! 

Дніпропетровська область (інше), що подивитися, куди поїхати відпочивати?:

  1. Кладовище літаків та гелукоптерів (гвинтокрилів) в сел. Широке (Запорізька область) між Дніпром і Запоріжжям - тут. Велика кількість списаної техніки, кілька занедбаних будівель і старий літак Л-29, що стоїть перед КПП на цей об'єкт. Бездіяльний Центр льотної підготовки ім. Покришкіна. Тамже можна кожні вихідні політати на параплані і насолодитися красою природи з 1000м і відчути бажаний адреналін. Місце відмінно підійде для поїздки з друзями або дітьми. Хлопцям від 7 років - дуже подобається. Щоб потрапити на територію необхідно "домовитися" з охоронцем на головному вході, або обходити обгороджену зону за кілька сотень метрів нишком, але є ризики.

  2. Дніпровсько-Орільський природний заповідник з масою приголомшливих природних місць в лісі і біля води - тут. Сюди є сенс їхати тільки в гонитві за дикою природою настільки близько знаходиться до великого міста, де може випасти шанс побачити козулю або зайців або ще щось незвичайне в природному середовищі. Мало людей, тихо, і дуже дико ... Пріговьтесь багато ходити пішки.

  3. Горбатий міст через річку Самара в Новомосковську - тут. Це візитна картка міста Новомосковськ, хоч він і старий. Міст, який з'єднує місто з лісовим масивом і красивою природою цих місць.

  4. Солоний лиман в сел. Новотроїцьке Новомосксовского району - тут. Незвичайне і красиве місце з білими берегами, але абсолютно не упорядковано для стороннього туриста. Поруч сосновий ліс з неймовірним ароматом хвої. За радянських часів було дуже популярним місцем для оздоровлення.
  5. Страусина ферма "Агро-союзу" в сел. Майське Павлоградського району - тут. На сьогоднішній день вона є однією з найбільших ферм подібного роду в Україні і в усій Європі. У комплекс страусиної ферми входять інкубатори, ферма товарів і ферма для вирощування молодих птахів. Тут проводять екскурсії як на саму ферму, так і в міні-зоопарк, розташований на цій же території. Крім того, є можливість купити продукцію прямо на фермі. До речі, на Агросоюз в Дніпрі є аеродром для стрибків з парашутом і польотів на літаку, тому ваша подорож може стати ще більш захоплюючим.


  6. Самарський лістут. Спробуйте пішохідний туризм з малого, тут дуже багато красивих природних місць і можна залишитися ночувати з наметом. Бажано взяти з собою гіда по цьому лісі або мати досвід хороший в орієнтуванні, так як заблукати тут теж легко.

  7. Вільногірський Мальдівитут. В районі Вільногірська, є унікальне місце, яке завдяки кольору піску і води нагадує знамениті Мальдіви. Величезні білі дюни з найчистішого піску, таке відчуття, що тут ніхто не ходив, або вітер швидко замітає всі сліди, щоб людині здавалося, що він був тут перший. Вода надзвичайно прозора і має бірюзовий колір. Тільки потрібно враховувати що туди дуже погана дорога і немає толком ніякої інфраструктури.

  8. Невеликі водоспади в селі Токівськетут. Цікаве місце, які багато рекомендують до відвідування. Як зазвичай буває, дороги тут погані і інфраструктури немає, зате місцеві намагаються стежити за чистотою. Також, є гарний вид на гранітні стіни і річку в районі моста між Токівському і Шолохове.

  9. Мавринский майдан в Павлоградському районі - тут. Поле, пагорби, незвичайні природні фігури, хороший вид з дрона можна зробити. Кажуть, тут є щось містичне. Але ми нічого крім симпатичною природи і трохи сміття - не помітили. Походження Мавріснкого майдану невідомо, а тому воно обросло теоріями і гіпотезами, а сотні туристів щороку приїжджають сюди, щоб побачити це містичне місце своїми очима. Також, поряд є симпатичний підвісний міст.

  10. Найпопулярніші місця в яких напевно були вже всі, хто хоч трохи подорожує - це Петриківка, Солонянського району зі своєю великою історією і культурою (вважається найбарвистіше селище України) перебуває тут  і ...

  11. Козацький етно-хутір "Галушківка" (Петриківський район, с. Гречане) з насиченою активною програмою розташований тут. Обидва місця маст хев для відвідування.

Що з собою обов'язково брати?

  • достатню кількість води і їжі на випадок довгих переїздів;
  • одяг і зручне взуття - мінімум 2 комплекти, на випадок негоди і форс-мажорних обставин;
  • хліб, горішки, сосиски - для годування птахів, білок, качечок, бродячих собак і кішок, яких всюди зустрічається велика кількість;
  • зарядні уcтройства для смартфонів, камер та іншої техніки, power bank;
  • крем від засмаги і окуляри (влітку);
  • засоби особистої гігієни;
  • скотч)) це універсальний засіб іноді може стати в нагоді))
  • особисту і загальну аптечку;
  • документи на випадок оренди техніки, броні готелів і тд;
  • ліхтарик;
  • запальничку;
  • вогнищеві приналежності на випадок пікніка в лісі або полях;
  • готівкові гроші - так як в селах далеко не скрізь є термінали;
  • лопату і автомобільний трос на випадок застрявання в грязі або пісках;
  • запасну каністру з паливом, тому що не скрізь по області є заправки;
  • притягнемо компанію і цікавих співрозмовників, так як вам доведеться проводити багато часу поруч, і разом вирішувати загальні питання;

Невелике відео з подорожі є тут: https://www.instagram.com/p/CB-PSgyFI6K/



Підписуйтесь на наші соціальні мережі і стежте за наступними експериментальними подорожами і активностями:
Ігор Назар, керівник клубу KAVA - https://www.instagram.com/igornazar/

KAVA Дніпро - https://www.instagram.com/kava_ukraine/

Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!

Г. Дніпро, Куди піти у вихідні? У статті ви знайдете 11 крутих та не найпопулярніших місць серед найкращих пам'яток Дніпра та Дніпропетровської області.

Дніпро - дивовижне місто, в якому комфортно жити і насолоджуватися життям. Гарні місця Дніпра підкорюють та закохують у себе. Вранці можна випити чашечку ароматної кави та прогулятися по набережній або в нових скверах, відвідати нові цікаві місця Дніпра на будь-який смак та за будь-яких доходів.

Будь Ви сова чи жайворонок ви завжди зможете знайти куди піти у Дніпрі. На світанку можна вийти на сапах на річку Дніпро, вранці погуляти в парку або покататися велосипедом найдовшою набережною в Європі, вдень відвідати улюблену кав'ярню, ввечері сходити в бари на Артема або Барикадну, в яких на вас чекає приємна атмосфера і відмінний сервіс.

Якщо Ви ставили питання куди поїхати в Дніпрі, на околицях міста є велика кількість баз відпочинку, турбаз, готельних комплексів на будь-який бюджет. З дітьми можна вирушити до Хащового і відвідати зоопарк, з коханою людиною в Goodzone, з подружками на релакс у Sunray.

З кожним роком у Дніпрі з'являється все велике незвичайне місце, місто розширюється і покращується. Подивитися в Дніпрі можна ще новий планетарій, прибережний сквер, парк Січ, парк Зелений Гай, оглядовий майданчик Шевченка і т.д.


Г. Кривий Ріг, Куди піти у вихідні? У статті ви знайдете 8 цікавих та не найпопулярніших красивих місць Кривого Рогу у Дніпропетровській області.


Г. Кам'янське (колишня назва Дніпродзержинськ) Куди піти погуляти? У статті ви знайдете 8 класних та не найпопулярніших цікавих місць у Кам'янському.


Дніпропетровська область, Куди піти у вихідні? У статті ви знайдете 11 незабутніх та не найвідоміших таємних та навіть трохи загадкових місць Дніпропетровської області.

Ви колись замислювалися наскільки великою і красивою є наша Україна? У кожній області можна відкрити для себе багато нового та дивовижного. Необов'язково їхати далеко, щоб насолодитися яскравими фарбами природи, дивовижним ландшафтом та історією пам'яток Дніпропетровської області.