Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук
Рівне

Чому я стрибнула з роуп-джампінгу? - Наталя Кузьма

17.12.2019

Пригадую одну з історій розказаних Тоні Робінсоном. Він є коучем найбагатших людей світу. Якось один з клієнтів йому каже: «У мене застій. Я не знаю як дальше маю розвивати бізнес. Я не знаю чого саме зараз хочу». Розмова відбувалась на мості. Тоні обертається до нього, показує очима на річку під ними і каже: «Стрибай!». Підприємець оторопів від несподіванки. Вечір, темно, високий міст, купу ризиків. Більше того, ходили чутки, що у тій річці є риби-хижаки, можливо навіть піраньї. «Це небезпечно, безглуздо», - з’явились сумніви у голові підприємця. Але Тоні мовчав і дивився на нього. Треба було приймати рішення – стрибати чи виправдовуватись. І бізнесмен стрибнув. Спочатку згрупувався від страху і затамував подих, а тоді винирнув з води і почав глибоко дихати. Весь мокрий він вийшов з річки. Він прожив страх, він наче знову народився. Цей вчинок вивів його зі звичного стану речей. Він був гордий, що зміг стрибнути і радий, що все обійшлось. В емоціях він сказав: «Я знову в ділі!». Один стрибок замінив годинні розмови.

 Коли я поділилась з подругами, що хочу стрибнути з роуп-джампінгу, одна з них застерегла: «Це ж небезпечно. Чи захищена шия від крутого падіння? А серце від переляку?» А потім ще мені намагались розповісти історії невдалих стрибків з травмуванням чи навіть смертю. І у цю мить я подумала, що в житті ж точно так само. Коли щось хочеш зробити важливе – люди навколо розкажуть сотні страшилок лиш би спинити тебе. І справді – буває по різному. Коли робиш щось нове – нема гарантій, є ризики – втратити гроші, репутацію, відносини. І якщо думати тільки про небезпеки  – нічого не зробиш.  

Навіщо, взагалі, люди роблять це - драпаються на Еверест, лазять по скалах, стрибають з парашутів? Щоб це збагнути  - треба зробити цей крок. 

Іти назустріч своєму страху -  це єдиний спосіб його перемогти. Виходити з шаблонів – це відкривати нові ракурси життя навколо і себе в різних ситуаціях. 

Коли я захотіла стрибнути – проживала турбулентний період в житті і я хотіла чогось, що дало б нові відчуття. Скажу одразу, стрибати чи ні - ви маєте прийняти рішення внизу. Зважити всі «за» і «проти». А коли вже сказали собі «так» - тоді не роздумуйте, час діяти. Коли вирішили робити бізнес – уже не сумнівайтесь, а дійте, щоб він працював. Якщо наважились зранку бігати, то вже зранку не роздумуйте чи вставати, а біжіть. Коли стоїш на мостику перед стрибком – жоден розумний аргумент не прийде в голову «навіщо стрибати?». Треба просто зробити крок. 

Одна з моїх подруг працювала педагогом у таборі для складних підлітків. Не мені вам розповідати як складно добитись від них послуху. Подруга мучилась поки їй в голову не прийшла ідея. Щоразу на обід вона з хлопцями йшла попри велике дерево. За кілька вечорів, коли всі спали, вона навчилась залазити на це дерево. І от якось ідуть хлопці на обід, бешкетують і тут моя подруга закидає їм: «Давайте так – я залізаю на дерево – ви слухаєте мене, не залізаю – поводитесь як раніше». Хлопці пореготали і погодились. Та вже скоро їх щелепи відвисли, бо моя подруга легко забралась на дерево. З того часу вона здобула авторитет.

Інколи ми маємо щось зробити таке, що не можуть інші. Зробиш – це автоматом переходить як паттерн поведінки і на інші сфери життя. Ми ж постійно себе з кимось порівнюємо, хочемо більше лайків, уваги інших. І це здорове домінування виробляє гормон щастя, соціальної значимості – серотонін. 

Як тренерка з конфліктології я знаю, що можна багато працювати через рефлексію, аналіз, тобто «головою». Та неймовірні інсайти приносить робота з тілом. Голова може думати «готова», а тіло не робить крок. Стрибок -  це спосіб нагадати своєму тілу - "Ти можеш все!". Один з моїх друзів стрибав з роуп-джампінгу, щоб прийняти болюче розлучення і розпочати новий етап життя. Тіло проживає досвід і готове діяти так само сміливо і в інших аспектах життя.

Ми народжуємось вільними. Екстремальні види відпочинку нагадують нам про свободу виходити за «рамки», самому малювати свій маршрут, відчувати щось неймовірне. Стрибок вчить: «Дивись в небо, а не вниз. Прийняв рішення - стрибай! Світ повен можливостей».

Дякуємо Наталі Кузьмі за такий емоційний відгук в форматі статті.



Події кожного місяця:
Львів Арена

Міст в Дніпрі 

Труба 126м в Запоріжжі

Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!

стрибки з мотузкою Україна, роупджампінг Україна