Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук
Рівне

Стрибай, щоб перемогти себе

19.11.2019

«Ви змогли і я зможу!», - сказав 82 річний Микола Матюшенко, коли його внуки стрибнули з роуп джампінгу. І зробив це!

 

Хтось би лиш посміявся: «Ви чого, діду?» Хвороба Паркінсона, вік.. Чоловік сумнівався, але хотів. Внуки допомогли здійснити.

 

 Все життя чоловіка схоже на стрибок. Він народився кволим. У роки Другої світової війни родина голодувала. Було таке, що й собак чи котів їли. З таким дитинством Микола мав усі шанси залишитись фізично слабким на все життя. Все круто змінилось тоді, коли у свої 12ть проходив повз спортивний майданчик. Кілька чоловіків підіймали гантелі, присідали, бігали. Рельєфні м’язи випромінювали силу і здоров’я. Хлопець дивився заворожено. Тоді і прийняв рішення: «У мене теж буде таке тіло!». І почалось. Щоденні тренування зі штангою, гирями та гантелями. Закалявся, ходив у гори. Закінчив інститут фізкультури і став його викладачем. Займався силовою та цирковою акробатиками, лікувальною фізкультурою і масажем. У вільний час – полював. До останнього ганяв у футбол.

Колись дідо був прикладом активності для внуків. Даша згадує спільні поїздки на велосипедах, багатогодинні прогулянки. Сьогодні внуки надихнули діда спробувати щось нове.

 

Даша, яка за фахом лікар, розповіла, що після стрибка тремор у руках діда Миколи значно зменшився. Пояснює, що так діє приплив адреналіну. Стрибок супроводжується дофаміно-серотоніновим викидом в організмі, від позитивного стресу симптоми хвороби зменшуються. «Дідові очі знову заблищали радістю, бо в його монотонному житті пенсіонера відбулось щось яскраве». Микола Матюшенко став героєм для рідних, команди KAVA і навіть люди на вулиці почали його пізнавати.

 

Є різні історії, чому люди наважуються на стрибки роуп джампінг. Для Миколи Сергійовича стрибок – це спосіб перемогти себе, свої страхи: «Переборення себе надає сил, а сам стрибок - радість польоту та ще більша радість вдалого приземлення». Хвороба, як поліцейський, нагадує: «Спіши жити. Кожен яскравий вчинок – доза ліків». Для Даші – внучки Миколи Матюшенка – стрибок став способом побороти фобію вільного падіння: «Вже менше боюся. Стрибок - класне перезавантаження. Якби важко не було – після стрибка повністю зникає втома».

 

43 роки Микола Сергійович досліджував силу лікувальної фізкультури і власним досвідом переконує, що можливості тіла людей вражають. «Найкраще лікування - фізичні вправи, смачна їжа та позитивні емоції». Зараз він готовий повторити екстремальні пригоди. Правда, каже: «Хочу вище, щоб довше летіти! Тоді я б зміг зробити у повітрі сальто чи якісь кульбіти». Каже, що зовсім не боїться, бо бачив як добре працює приладдя. «Це такі емоції, що хочеться повторити знову і знову, ці стрибки додають енергії».

 

У нашому житті нема нічого такого на що б ми не могли вплинути. Навіть якщо життя підкидає випробування у вигляді хвороби чи фобій – ми можемо прийняти виклик і перемогти себе. Стрибайте, щоб навчитись долати перешкоди, щоб перестати боятись, щоб злетіти і згадати про власні крила.

Ти можеш багато змінити, поки живий і поки готовий діяти.

Якщо ти теж хочеш відчути ці емоції - переходь за посиланням: 

Обєкт у Львові: https://kava.ua/uk/events/roup-dzhamping-na-arene-lvov

Об'єкт в Дніпрі: https://kava.ua/uk/events/pryzhki-s-kaydakskogo-mosta-v-dnepre 

Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!

роуп джампінг 
банджи
джампінг
ropejumping

rope jumping