Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук
Рівне

Що відбувається в Чорнобилі зараз?

07.05.2020

4 квітня 2020 року надійшла інформація про те, що в зоні відчуження виникла лісова пожежа.

На наступний день в Державній службі України з надзвичайних ситуацій запевнили, що пожежники ліквідували відкритий вогонь, проте через декілька днів площа пожежі збільшилась до 20000 га. Суха погода і сильний вітер посприяла швидкому поширенню вогню.

За офіційними даними пожежі ліквідують 1 322 особи та 292 одиниці техніки. Але, на жаль, за словами лісників і пожежних, горить понад 100000 га, а близько 70% техніки для гасіння полум'я несправна, або не призначена для лісу.

У лісників, за їхніми словами, немає навіть дозиметрів. Костюми та все необхідне вони купують самі. Але ж у вогні ліси в Чорнобилі досить часте явище ...

Багато пожежники героїчно виконують свою роботу, а з огляду на умови, називати їх героями мало. Але їхня праця з самого початку не був правильно організований (

Назвали можливі причини пожежі:

  • вогонь перебрався в зону відчуження з Житомирської області;
  • могло статися замикання, тая як на території зони розміщені лінії електропередач. Це, можливо, призвело до легкого займання сухої трави.
  • мали підпали, бо були зафіксовані вогнища пожежі, які були далеко один від одного. Двох підозрюваних вже затримали.

Багато громадських організацій почали збирати кошти для допомоги пожежним. При цьому державні органи, навпаки, скорочують фінансування.

Верховна рада 10 квітня зменшила видатки бюджету. Зокрема, на Держслужбу з надзвичайних ситуацій витратять на 800 тис. Гривень менше ...

Станом на ранок 7 травня 2020 року силами лісових господарств ДАЗО тривають заходи з ліквідації окремих осередків тління. На цей час над гасінням працюють 49 осіб і 28 одиниць техніки.

І через те, що ще зараз йде епідемія covid-19 - то офіційні екскурсії в Чорнобиль і Прип'ять припинили, проїзд закритий і чекаємо закінчення пандемії 2020 р.

 

 

Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!