Київ
Ваше місто - Київ
Виберіть ваше місто
Дніпро
Львів
Запоріжжя
Київ
Луцьк
Тернопіль
Харків
Чернігів
Черкаси
Одеса
Миколаїв
Полтава
Суми
Кропивницький
Кривий Ріг
Івано-Франківськ
Славське
Кам'янське
Кременчук
Рівне

Як одягнутися в свій перший похід навесні

19.03.2021

«У походу є початок, а кінця походу немає», - співається в одній дитячій пісеньці. У кожної вилазки на природу є найголовніший відповідальний етап - збори. І ті хто вперше йдуть в похід на цьому етапі роблять багато помилок у виборі одягу. Як не допустити їх, ми далі і розглянемо на прикладі підготовки до одноденного походу який буде включати в себе ночівлю в наметі.

вибираємо одяг
Одягаємося не за принципом «капусти», все, що є в будинку надіти на себе. Підбираємо одяг відповідально. Пам'ятайте, що від правильно зробленого вибору залежить повне враження від походу. Не хочеться повертатися звідти хворим або вибрати такий одяг, що в ній буде важко йти.

Навесні перші вилазки на природу традиційно пов'язані з першотравневими святами. До цих дня встановлюється досить тепла суха погода, сонечко радує, а свіжий вітерець вабить на лоно природи. Отже, приступаємо до вибору одягу.

Спідня білизна
Для дуже чутливих в холоду, радимо надіти термобілизна. Можливо, ви будете відпочивати біля річки або в лісі, де її не так тепло, як в місті. Може знадобитися присісти на колоду або траву. Тому термобілизна виручить вас і надійно збереже тепло. Якщо його у вас немає, радимо обзавестися, так як це така частина гардероба, що легко може використовуватися і в звичайному житті, наприклад взимку під час сильних морозів.

Шкарпетки
Добре, якщо ви надягнете бавовняні шкарпетки, що забезпечують повітрообмін. З собою візьміть ще одну пару шкарпеток, а так само звичайні махрові або вовняні шкарпетки. У поході головне зберегти тепло! Ноги можуть намокнути і сухі шкарпетки стануть для вас надійним захисником здоров'я. До того ж під час ночівлі в наметі додаткове утеплення для ніг ніколи не буває зайвим.

Шкарпетки ROOH беж

рукавички
Обов'язково захопіть з собою прості рукавички. Вони можуть стати в нагоді для збору хмизу для розпалювання багаття або збору сміття, а так само за прямим призначенням - для зігріву рук. Навесні з ранку в лісі часто дуже холодно або Дабі бувають заморозки.

трекинговий костюм
Це ідеальний варіант, але так як ви йдете в похід перший раз, то не завжди доцільно його купувати. Варто комбінувати з того одягу, що у вас є. Куртка повинна добре пропускати вологу назовні і утримувати тепло і обов'язково повинна бути легкою. А штани захищати ноги від механічних пошкоджень, кліщів і інших комах. Відповідні штани в гардеробі у більшості можна знайти, а ось куртку не завжди. Але при її виборі не женіться за супер новітніми технологіями і гірськолижними варіантами. Для недовгого походу вистачить легкої трекингової куртки з діапазоном температур від 0 до +15

взуття
Вона повинна бути водовідштовхувальна, з товстою підошвою. З огляду на що це ваш перший похід, то краще одягнути черевики з фіксацією щиколотки, так ви скоротите можливість травм ніг у поході під вагою рюкзака. Зверніть увагу на підошву вона не повинна ковзати!

Головний убір
Для походів підійдуть легка в'язана шапочка або тепла бейсболка. Який би не був сонячний день під час вашого походу, рання весна не привід відмовлятися від головного убору. Нехай він буде в вашому рюкзаку.

Що є в шафі
Багато речей, які ви носите в повсякденному житті, підійдуть і для походу. Зверніть увагу на них, і дайте їм друге практичну життя.

Легка болоньєвих куртка

У шафі висить старенька болоньєвих куртка, яка давно вийшла з моди? Відмінний варіант для походу. Її не шкода забруднити або злегка попсувати, впустивши шматок шашлику. При цьому, вона не пропускає воду і добре захистить вас від вітру. Разом з теплою флісовій курткою вона може стати хорошим варіантом для першого походу.

Світшоти і толстовки

Теплі моделі з еластану або футера з начосом можуть послужити хорошою піжамою для ночі в спальнику. Вони м'які, добре тягнуться і зберігають тепло. І знайти такий одяг можна легко від багатьох не туристичних брендів, наприклад Рух, H & M, Zara. На денних весняних переходах в них може бути жарко, а ось під вечір їх знову можна одягнути. Часто варто розглядати, як певну заміну флісовій кофти.

футболки

Як перший шар для весняних піших походів можна використовувати звичайні синтетичні футболки, які є в кожного. Бавовняні футболки намокають від поту, і в них не зручно йти. Допустимий варіант бавовняно-синтетичні футболки.

Гумові чоботи

Для довгих піших походів вони не підходять. Так що відкидайте ідею їх використання відразу. Причин тому кілька: вони не фіксують ногу, починають натирати при ходьбі, в них буде жарко.

Спортивний костюм

У гардеробі практично кожного є спортивний костюм. Він підійде для походу в тому випадку, якщо він гарні дихає, але має щільний матеріал, який не продувається вітром. Для денних переходів, коли температура вище 15 градусів тепла, його можна використовувати.

Брати чи не брати?
Головний принцип одягу для походу - комфортно, тепло і сухо. Речі не повинні дублювати один одного, вони повинні бути функціональними і практичними. Мінімум речей з максимальною віддачею! Ми йдемо в похід відпочити, набратися хороших позитивних емоцій. Не забувайте, що вилазки на природу пов'язані з можливістю забруднити речі або безповоротно їх зіпсувати. Будьте готові до цього.

Приємного вам відпочинку і відмінного походу!

Останні новини
17.02.2024
Як стати партнером KAVA та отримувати нових клієнтів на свої послуги?
До нас часто надходять питання з усіх куточків України, як можна додати свої послуги на ваш сайт, відповідаємо:
16.02.2024
Що подарувати на 8 березня дівчині в 2024? Топ-10 ідей подарунків на 8 березня
У нас Ви знайдете ТОП-10 кращих ідей подарунків і рекомендацій, що подарувати коханій дружині, дорогоцінній мамі, ніжній дівчині, подрузі або колегам...
15.02.2024
ТОП-20 екстремальних розваг в м. Дніпро для незабутнього відпочинку, 2024
У будь-яку пору року Дніпро може запропонувати цікавий відпочинок тим, хто не звик проводити вихідні на дивані. Екстремальна їзда, політ на літаку, ст...
23.01.2024
Які можна знайти прикраси на День святого Валентина? «Oniks» дає кілька ідей
Щасливий погляд близької людини, коли вона розгортає подарунок – це неймовірні відчуття. Звісно, що для цього моменту хочеться підібрати найкращі речі...
Організація корпоративів та свят

Команда KAVA пропонує активні, захоплюючі ідеї та унікальні варіанти для Вашої події. З нами Ваш захід буде яскравим, захоплюючим і незабутнім! Креативна команда та великий спектр послуг допоможуть доповнити Ваше свято новими враженнями!

Організація подій

Ми проводимо багато варіантів екстремального туризму та активного відпочинку більш ніж у 18 містах України: стрибки з парашутом чи мотузкою, польоти на кулі чи літаку, постріляти у пейнтбол та у тирі, прогулянки на каяках чи яхтах, покатушки на квадроциклах та баггі, тури у Чорнобиль або Карпати та багато іншого!

Подарункові сертифікати

>500 видів яскравих вражень для себе та друзів. Подаруйте чарівні та незабутні емоції, відкрийте світ розваг, активного відпочинку та екстремальних послуг від клубу KAVA – це буде Ваша найкраща інвестиція!